Vyhľadávať podľa rozmeru
Pneumatiky Seiberling automobil

Pneumatika Seiberling

Spoločnosť Seiberling Rubber Company bola americkým výrobcom automobilových pneumatík. V roku 1898 Frank A. Seiberling získal bývalú továreň na výrobu slamených dosiek v Akrone v štáte Ohio a založil spoločnosť Goodyear Tire & Rubber Company (pomenovanú po Charlesovi Goodyearovi, vynálezcovi vulkanizovaného kaučuku). Bol prezidentom spoločnosti 15 rokov, potom bola spoločnosť v roku 1921 refinancovaná a reorganizovaná. Frank Seiberling a jeho brat Charles odišli zo spoločnosti a založili spoločnosť pre gumy a pneumatiky, ktorá nesie ich meno.

Spoločnosť Seiberling Rubber Company bola založená v roku 1921 v Barbertone v štáte Ohio. Iba za šesť rokov sa spoločnosť Seiberling posunula z 330. na 7. miesto v oblasti výroby pneumatík. Počas druhej svetovej vojny dodával Seiberling pneumatiky pre ťažké delostrelectvo. Spoločnosť Seiberling bola tiež priekopníkom vo vynáleze drážkovaného behúňa a tepelných štrbín pre pneumatiky.

Reklama Seiberling Tire v 40. až 50. rokoch preslávila slogan značky: „Meno, ktorému pri gume môžete dôverovať“.

V polovici šesťdesiatych rokov spoločnosť Seiberling uviedla na trh sériu SuperWideSport, diagonálnu pneumatiku s pásmi, ktorá je určená pre rozvíjajúci sa trh s „muscle cars“. Pneumatika mala na jednej strane bielu bočnicu a na druhej červenú čiaru, čo bolo v tom čase na trhu s pneumatikami dosť bežné. Pneumatika mala relatívne dobrý predaj aj napriek výkonnosti konkurencie, ktorá ponúkala dobré výrobky vrátane spoločností Polyglas od Goodyear, Wide-Oval od Firestone, Tiger Paw od Uniroyal a Radial T/A od BF Goodrich. Tento úspech nezostal bez následkov a začiatkom 70. rokov veľká trojka od výroby obúvala svoje autá pneumatikami Seiberling.

Napriek úspešnému podnikaniu a prvým úspechom spoločnosť Seiberling nevedela, ako sa prispôsobiť a sledovať vývoj na trhu, najmä v čase príchodu zahraničných spoločností, ktoré rýchlo predstavili radiálnu pneumatiku.

Spoločnosť kúpila spoločnosť Firestone Tire and Rubber Company, potom prešla do rúk spoločnosti Bridgestone, keď táto spoločnosť prevzala spoločnosť Firestone. Pneumatiky Seiberling sa už na americkom trhu nepredávajú, ale značka je v niektorých krajinách stále distribuovaná. Vyrábajú sa v továrňach Firestone vo vybraných veľkostiach a sú zamerané na používateľov, pre ktorých je cena rozhodujúca.

Osobné

Letné

Úžitkové pneumatiky / Dodávky

LiveChat
Whatsapp Messenger