Vyhľadávať podľa rozmeru
Pneumatiky Falken automobil

Pneumatika Falken

Pneumatiky Falken vyrába Sumitomo Rubber Indestries v Japonsku v spolupráci s americkým výrobcom Goodyear. Prvá pneumatika Falken bola navrhnutá v r. 1983 a bola uznávaná pre svoj výkon a inovácie v sektore pneumatík. Falken ponúka špičkové pneumatiky, ktoré úplne uspokoja vaše potreby. Pneumatiky Falken sú vyvinuté tak, aby ponúkli spotrebiteľovi vynikajúci pomer cena/kvalita.

Všetky pneumatiky Falken patria do kategórie športových a majú veľmi pozitívny obraz vďaka zaangažovanosti značky Falken v motoristickom športe. U Falkena, podlieha výroba najprísnejším normám kvality. Všetky výrobné závody sú certifikované podľa ISO 9001. Okrem toho sú aj závody skupiny Sumitomo certifikované podľa normy ISO 14001 v ekologickom systéme riadenia.

Najpredávanejšie profily

Osobné

4x4 / SUV

Celoročné

Úžitkové pneumatiky / Dodávky

Technológie značky Falken

Tiché Jadro

Tiché Jadro
Tieto sú pneumatiky, ktoré predstavujú hlavný zdroj hluku v vozidle. Zvuk vydávaný valcovaním prevyšuje ten z motora alebo aerodynamiky. Je to spôsobené vibráciou vzduchu obsiahnutého v pneumatikách, a to rezonančným javom. Inžinieri z FALKEN vyvinuli koncept na báze polyuretánovej peny, ktorý umožňuje odstrániť tento zvukový nepohodlie. Vďaka vrstve, ktorá pokrýva vnútro pneumatiky, je vibrácia redukovaná, rovnako ako hluk, ktorý zobrazuje až o desať decibelov menej. Táto veľmi odolná technológia pôsobí počas životnosti pneumatiky bez toho, aby brzdila jej výkonnosť.

NEO-T01

NEO-T01
FALKEN nedávno vyvinul technológiu aplikovanú na výrobu veľmi presných pneumatík s plochým behom. S týmto systémom nazvaným NEO-T01 je každá pneumatika navrhnutá z kovového jadra nazývaného "former". Tento "former" má presnú veľkosť a tvar konečnej pneumatiky. Špecifickosťou tohto procesu je, že využíva "pásikovú" techniku, ktorá spočíva v obalení častí pneumatiky, behúňa a boku, bez prekrývania alebo spoja. Počas vulkanizácie sa neregistruje žiadne deformácie a všetky materiály sú montované automatizovane a informatizovane. Výrobný systém NEO-T01 je synonymom pravidelnosti pre sériovú výrobu prémiových pneumatík a teda vysokej kvality.

4D-NANO DESIGN

4D-NANO DESIGN
Od pneumatík sa očakávajú tri základné vlastnosti: bezpečnosť, nízky odpor pri valení a trvanlivosť. Tímy spoločnosti Sumitomo Rubber Industries Ltd. uskutočnili hĺbkový výskum v oblasti molekulárnej štruktúry pneumatiky s cieľom optimalizovať jej výkonnosť. Pre svoje práce použili urychľovače častíc a simulačné softvéry. Takto mohli pozorovať na nanometer presne molekulárnu štruktúru gumových prvkov, ktoré sú súčasťou pneumatík. Ich analýzy sa zameriavali najmä na generovanie tepla v pneumatike a na spôsoby jeho kontroly. Toto teplo, ktoré je synonymom pre stratu energie a teda aj odporu pri valení, ale aj zbytočnej spotreby paliva, je jedným z predmetov ich prác. Tieto presné výskumy na úrovni molekulárnej štruktúry viedli k vývoju pokročilej technológie 4D-Nano Design, ktorá zlepšuje výkonnosť pneumatiky v prípade dažďa, ale tiež znižuje spotrebu paliva až o päť percent v porovnaní so bežnými kategóriami pneumatík.
LiveChat
Whatsapp Messenger